Risgrynspudding med kardemumma -en barndomsklassiker

Risgrynspudding med kardemumma -en barndomsklassiker
Risgrynspudding med kardemumma -en barndomsklassiker

När jag var barn åt vi risgrynspudding till kvällsmat då och då. Förmodligen ett sätt att använda risgrynsgröt som blivit över och som med några få handgrepp blev till en god maträtt. Risgrynspudding med kardemumma -en barndomsklassiker.

Risgrynspudding med kardemumma -en barndomsklassiker
Skriv ut receptet

Risgrynspuddning med kardemumma

Måltid: Kvällsmat
Kök: Svenskt
Sökord: Kardemumma, Ris, Risgrynsgröt
Portioner: 2
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 500 gram risgrynsgröt (en korv färdig gröt)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ingrediensera och häll dem i en välsmord ugnsfast form.
  • Grädda i ugnen ca 30 minuter tills den har fått fin färg.
  • Ta ut ur ugnen och låt den stå en stund innan servering.

Övrigt

Servera med rårörda lingon eller annan god sylt.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*