Det är inte varje dag som man har tid eller lust att laga mat från grunden. Då gäller det att hitta de enkla och goda genvägarna, utan dåligt samvete. Hemma hos oss händer det allt som oftast. Min tarte/pizza är ett gott exempel. Torbjörns Tarte/Pizza är snabb och enkel kvällsmat en alldeles vanlig tisdag.
Tarte Flambée är en rätt från Frankrike/Tyskland och pizza är ju som bekant italiensk. Min Tarte/Pizza är en kombination av de båda. En pizzabotten med tarte flambée-fyllning. Det är hur enkelt och gott som helst.
Torbjörns Tarte/Pizza
Ingredienser för 2 st tarte/pizzor
- 2 st (1 frp) Fontana pizzabottnar
- 2 dl Creme fraiche
- 1 Rödlök
- 100g tjock bacon (jag använder Eriksons)
- 150 g riven ost som du gillar. (Jag tog Västerbottens och Gäsene Port salut)
- Ruccolasallad
Gör så här
- Skala och skär rödlöken klyftor som du sedan strimlar tunt.
- Strimla baconet i ca 5mm strimlor
- Riv osten
- Stryk ut creme fraichen på pizzabottnarna
- Strö över den rivna osten
- Fördela rödlök och bacon (bacon överst)
- Dra ett par drag med svartpepparkvarnen över
- Grädda i 230 graders ugn i ca 8 minuter
- Toppa med ruccolasallad
- Skär upp och servera.