Site icon

Bondomelett med bacon och fetaost -härlig kvällsmat

Bondomelett med bacon och fetaost -härlig kvällsmat

Bondomelett med bacon och fetaost -härlig kvällsmat

En enkel och god bondomelett fylld med vad skafferiet kan erbjuda för dagen. Att laga till en bondomelett är busenkelt. Det är bara att vispa ihop några ägg och ta det man har i kylen eller skafferiet och fylla den med. Bondomelett med bacon och fetaost -härlig kvällsmat.

originalreceptet bondomelett med fetaost, är hämtat från Hemköp men ingredienserna är anpassade till dagsformen hos mitt kylskåp. Receptet innehåller därför några ganska diffusa mått såsom ”några” eller ”ett par”.

Sluta slänga mat – använd fantasin.

Det är sällan jag är så nöjd som när jag har lyckats använda rester och småbitar som annars hade åkt i soporna. Jag är absolut inte snål, men det finns ju ingen anledning att kasta bort mat. Tvärtom finns det alla skäl i, och för, världen att ta vara på råvarorna.

Ingredienser 4 port

Gör så här

 

  1. Vispa ihop ägg, vatten och kryddor.
  2. Skär bacon och stek det på låg temperatur i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Klyfta löken och skär resten av grönsakerna utom tomaterna samt fräs dem i resterande baconfett blandat med lite olivolja.
  4. Lägg tillbaka baconet i stekpannan och blanda med de stekta grönsakerna.
  5. Dela körsbärtomaterna och lägg i dem samt smula i fetaosten.
  6. Häll på äggstanningen och rör försiktigt så att smeten blir jämt fördelad i stekpannan.
  7. Stek i 5-10 minuter utan att undersidan blir bränd.
  8. Ställ in stekpannan i ugnen några minuter tills även ovansidan har stannat.
  9. Passa dig när du tar ut stekpannan ur ugnen – Jag har bränt mig några gånger när jag har glömt att använda grytlapp.
  10. Toppa med sallad och ställ fram på bordet – OBS pannan är varm.

Mitt dryckesval

 

 

 

 

Exit mobile version