Bondomelett med bacon och fetaost -härlig kvällsmat

Bondomelett med bacon och fetaost -härlig kvällsmat
Bondomelett med bacon och fetaost -härlig kvällsmat

En enkel och god bondomelett fylld med vad skafferiet kan erbjuda för dagen. Att laga till en bondomelett är busenkelt. Det är bara att vispa ihop några ägg och ta det man har i kylen eller skafferiet och fylla den med. Bondomelett med bacon och fetaost -härlig kvällsmat.

originalreceptet bondomelett med fetaost, är hämtat från Hemköp men ingredienserna är anpassade till dagsformen hos mitt kylskåp. Receptet innehåller därför några ganska diffusa mått såsom ”några” eller ”ett par”.

Sluta slänga mat – använd fantasin.

Det är sällan jag är så nöjd som när jag har lyckats använda rester och småbitar som annars hade åkt i soporna. Jag är absolut inte snål, men det finns ju ingen anledning att kasta bort mat. Tvärtom finns det alla skäl i, och för, världen att ta vara på råvarorna.

Ingredienser 4 port

  • 8 ägg
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk rökt paprikapulver (ger både smak och färg)
  • 100 g bacon
  • 2 rödlökar
  • 1/2 röd paprika
  • ett par champinjoner fick åka med
  • några körsbärstomater
  • 125 g fetaost
  • ett par msk olivolja till stekning
  • 1 påse blandad sallad
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Ugnstemperatur 200 grader
  • Stekpanna som tål att stå i ugn.

 

  1. Vispa ihop ägg, vatten och kryddor.
  2. Skär bacon och stek det på låg temperatur i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Klyfta löken och skär resten av grönsakerna utom tomaterna samt fräs dem i resterande baconfett blandat med lite olivolja.
  4. Lägg tillbaka baconet i stekpannan och blanda med de stekta grönsakerna.
  5. Dela körsbärtomaterna och lägg i dem samt smula i fetaosten.
  6. Häll på äggstanningen och rör försiktigt så att smeten blir jämt fördelad i stekpannan.
  7. Stek i 5-10 minuter utan att undersidan blir bränd.
  8. Ställ in stekpannan i ugnen några minuter tills även ovansidan har stannat.
  9. Passa dig när du tar ut stekpannan ur ugnen – Jag har bränt mig några gånger när jag har glömt att använda grytlapp.
  10. Toppa med sallad och ställ fram på bordet – OBS pannan är varm.
  • Servera gärna med ett gott bröd och en god öl.

Mitt dryckesval

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*