Nästan så långt från svensk husmanskost man kan komma men icke desto mindre en perfekt lunch. Fräscha dofter och smaker som låter både ögonen och smaklökarna njuta. Bulgursallad med fänkål och apelsin -perfekt lunch.
Vegetarisk bulgursallad med fänkål och apelsin
Vän av ordning skulle nog kalla den här rätten laktovegetarisk men för mig är det inte viktigt om det jag äter är vegetariskt eller inte, -bara det är jäkligt gott. Och det är den här salladen. Den går lika bra att äta varm som kall och skulle även passa utmärkt som en fräsch förrätt eller som tillbehör till en grillad kyckling.
Bulgursallad med fänkål och apelsin
Portioner 4
Ingredienser
- 3 dl Bulgur
- 6 dl vatten
- 1,5 st grönsaksbuljongtärning
- 250 gram finstrimlad fänkål
- 2 st apelsiner (skalade och skurna i bitar)
- 1 tsk curry
- 50 gram ruccolasallad
- 0,5 dl russin
- 500 gram keso naturell
- olivolja
Instruktioner
- Fräs bulgur och curry någon minut i lite olivolja i en kastrull.
- Häll på vatten och smula i buljongtärningarna. Koka efter anvisning på bulgurförpackningen.
- Blanda bulgur, apelsin, fänkål, russin och ruccola.
- Lägg upp och toppa med keso.