Ett glas cava och ett fat med padrones skapar alltid lite medelhavskänsla. En doft av havet och folklivet på La Rambla i Barcelona. Det spelar ingen roll om det är på balkongen på sommaren eller i köket mitt i smällkalla vintern. Medelhavskänslan som uppstår när du dricker cava och äter padrones är alltid välkommen. Det var ju ett tag sedan vi kunde åka till medelhavet och njuta av miljön, maten och vinet. Coronapandemin har satt käppar i hjulen för vårt resande så då får vi lösa det på vårt eget sätt. På med stekpannan, i med olivoljan och fräs på gröna härliga padrones med mycket flingsalt. Cava & Pimientos de Padron -vuxengodis.
Cava & Pimientos de Padron -vuxengodis
Portioner 2
Ingredienser
- 200 gram pimientos de padrón
- olivolja till stekning/fritering (ha ett lock till hands om det skulle börja brinna)
- salt
Instruktioner
- Blanda paprikorna med olivolja i en bunke.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek/fritera paprikorna tills de har fått lagom färg.(ha ett lock till hands om det skulle börja brinna)
- Salta ordentligt under stekningen.
- Dra av stekpannan från plattan och plocka upp paprikorna till ett serveringsfat. Strö gärna lite flingsalt över.