En pastarätt som på vanligt italiensk manér innehåller grundingredienserna pasta, tomat, zucchini, mozzarella och lök. I det här fallet har de fått sällskap av timjan och rosmarin samt smakrik tapenade och toppats med några skivor bresaola. Det finns många, mer eller mindre fantasifulla, åsikter om ursprunget till pasta puttanesca men det lämnar jag till dig att googla om du vill. Det viktigaste är ju maten eller hur? Pasta Puttanesca med mozzarella och bresaola -italienska smaker.
Pasta Puttanesca med mozzarella och bresaola
Portioner 4
Ingredienser
- 300-350 gram torkad "stor" pasta (Lumaconi, mezze maniche, rigatoni eller liknande)
- 1 hackad rödlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 0,5 tärnad zucchini
- 1 burk körsbärstomater (400 gram)
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 dl tapenade
- 0,5 kruka finhackad rosmarin
- 0,5 tsk torkad timjan
- 140 gram bresaola (delade skivor)
- 250 gram buffelmozzarella (2 x 125 gram)
- 50 gram ruccola
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja
Instruktioner
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
- Fräs zucchini, rödlök och vitlök i lite olivolja.
- Häll på vinet och låt koka en kort stund.
- Tillsätt tomaterna och låt koka ett par minuter till.
- Rör i tapenad, timjan och rosmarin och smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda i bresaola, mozzarella och ruccola vid servering.
Anteckning
Servera på ett stort fat eller på tallrikar tillsammans med minst ett glas av ditt favoritvin.
Originalreceptet hittar du på ica.se.