Site icon

Smördegssnurror med Västerbottensost -frasigt och gott

Smördegssnurror

Smördegssnurror

Ta fram smördegen när du vill bjuda på frasiga och lyxiga drinktilltugg. De går alldeles utmärkt att göra i förväg så du slipper stå med dem i köket när gästerna kommer. Ditt val av ost avgör hur de kommer att smaka. Det går lika bra med Västerbottensost, mild krämig ost, salt grönmögelost eller varför inte lite av varje. Smördegssnurror med Västerbottensost -frasigt och gott.

Smördeg finns färdig i affären

Som väl är finns det färdig smördeg att tillgå i livsmedelsaffären. Det finns både färsk och fryst. På rulle eller som plattor. Om du vill göra din egen smördeg så står det dig fritt. Det är säkert ingen match för den bakvane men jag tar den enkla vägen och köper färdig.

Smördegssnurror med Västerbottensost -frasigt och gott

Smördegssnurror
Skriv ut

Smördegssnurror med Västerbottensost

Måltid Drinktilltugg, Hors d'oeuvre, Snacks
Kök Frankrike
Keyword Drinktilltugg, smördeg, Västerbottensost
Portioner 4
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 250 gram smördeg på rulle eller plattor
  • 1 ägg uppvispat
  • 200 gram riven Västerbottensost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Pensla ovansidan på smördegen med uppvispat ägg.
  • Riv över osten.
  • Rulla ihop degen och skär centimetertjocka skivor som du lägger på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • Grädda i ugnen 10-15 minuter

Anteckning

Servers avsvalnade tillsammans med en god Champagne, Cava eller prosecco.
Smördegssnurror med Västerbottensost

Länkar

Exit mobile version