Ta fram smördegen när du vill bjuda på frasiga och lyxiga drinktilltugg. De går alldeles utmärkt att göra i förväg så du slipper stå med dem i köket när gästerna kommer. Ditt val av ost avgör hur de kommer att smaka. Det går lika bra med Västerbottensost, mild krämig ost, salt grönmögelost eller varför inte lite av varje. Smördegssnurror med Västerbottensost -frasigt och gott.
Smördeg finns färdig i affären
Som väl är finns det färdig smördeg att tillgå i livsmedelsaffären. Det finns både färsk och fryst. På rulle eller som plattor. Om du vill göra din egen smördeg så står det dig fritt. Det är säkert ingen match för den bakvane men jag tar den enkla vägen och köper färdig.
Smördegssnurror med Västerbottensost -frasigt och gott
Smördegssnurror med Västerbottensost
Portioner 4
Ingredienser
- 250 gram smördeg på rulle eller plattor
- 1 ägg uppvispat
- 200 gram riven Västerbottensost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Pensla ovansidan på smördegen med uppvispat ägg.
- Riv över osten.
- Rulla ihop degen och skär centimetertjocka skivor som du lägger på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Grädda i ugnen 10-15 minuter
Anteckning
Servers avsvalnade tillsammans med en god Champagne, Cava eller prosecco.