Smördegssnurror med Västerbottensost -frasigt och gott

Smördegssnurror
Smördegssnurror

Ta fram smördegen när du vill bjuda på frasiga och lyxiga drinktilltugg. De går alldeles utmärkt att göra i förväg så du slipper stå med dem i köket när gästerna kommer. Ditt val av ost avgör hur de kommer att smaka. Det går lika bra med Västerbottensost, mild krämig ost, salt grönmögelost eller varför inte lite av varje. Smördegssnurror med Västerbottensost -frasigt och gott.

Smördeg finns färdig i affären

Som väl är finns det färdig smördeg att tillgå i livsmedelsaffären. Det finns både färsk och fryst. På rulle eller som plattor. Om du vill göra din egen smördeg så står det dig fritt. Det är säkert ingen match för den bakvane men jag tar den enkla vägen och köper färdig.

Smördegssnurror med Västerbottensost -frasigt och gott

Smördegssnurror
Skriv ut receptet

Smördegssnurror med Västerbottensost

Måltid: Drinktilltugg, Hors d'oeuvre, Snacks
Kök: Frankrike
Sökord: Drinktilltugg, smördeg, Västerbottensost
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Pensla ovansidan på smördegen med uppvispat ägg.
  • Riv över osten.
  • Rulla ihop degen och skär centimetertjocka skivor som du lägger på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • Grädda i ugnen 10-15 minuter

Övrigt

Servers avsvalnade tillsammans med en god Champagne, Cava eller prosecco.
Smördegssnurror med Västerbottensost
Smördegssnurror med Västerbottensost

Länkar

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*