Site icon

Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan -onödigt gott

Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan -onödigt gott

Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan -onödigt gott

Det enkla är det geniala brukar man säga. Det stämmer verkligen in på smörfräst fänkål med vitlök och parmesan. Det är en perfekt sidorätt eller tillbehör. Om du kallar den ”finocchi al burro con aglio e parmigiano” så har du en härlig antipasto. Om du däremot säger ”hinojo frito en mantequilla con ajo y parmesano” så blir det en spansk tapas. Oavsett vilket språk du väljer så är smörfräst fänkål med vitlök och parmesan onödigt gott.

 

Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan -onödigt gott
Skriv ut

Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan

Måltid Förrätt, Hors d'oeuvre, tillbehör
Kök Italienskt, Spanskt, Svenskt
Keyword Fänkål
Portioner 4
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 2 fänkålshuvud medelstora
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 50 gram parmesanost finriven

Instruktioner

  • Skiva fänkålen och vitlöken ganska tunt.
  • Fräs fänkål och vitlök i smör i en stekpanna på medelvärme så det börjar få lite färg.
  • Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  • Lägg upp på ett fat och riv parmesanost över.
  • Servera ljummen som ett tillbehör eller en sidorätt.
Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan
Exit mobile version