Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan -onödigt gott

Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan -onödigt gott
Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan -onödigt gott

Det enkla är det geniala brukar man säga. Det stämmer verkligen in på smörfräst fänkål med vitlök och parmesan. Det är en perfekt sidorätt eller tillbehör. Om du kallar den ”finocchi al burro con aglio e parmigiano” så har du en härlig antipasto. Om du däremot säger ”hinojo frito en mantequilla con ajo y parmesano” så blir det en spansk tapas. Oavsett vilket språk du väljer så är smörfräst fänkål med vitlök och parmesan onödigt gott.

 

Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan -onödigt gott
Skriv ut receptet

Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan

Måltid: Förrätt, Hors d'oeuvre, tillbehör
Kök: Italienskt, Spanskt, Svenskt
Sökord: Fänkål
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 2 fänkålshuvud medelstora
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 50 gram parmesanost finriven

Gör så här

  • Skiva fänkålen och vitlöken ganska tunt.
  • Fräs fänkål och vitlök i smör i en stekpanna på medelvärme så det börjar få lite färg.
  • Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  • Lägg upp på ett fat och riv parmesanost över.
  • Servera ljummen som ett tillbehör eller en sidorätt.
Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan
Smörfräst fänkål med vitlök och parmesan
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

3 Comments

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*