Har du varit med om att det blir kyckling över efter grillmiddagen? Då har jag ett förslag till dig. -Använd det som blev över till läckra smörrebröd. Det funkar lika bra med kött som grönsaker, fågel, fisk eller mittemellan. Förutom själva huvudråvaran, i det här fallet grillad kyckling, är det bara några få ingredienser som behövs. Ett gott bröd. Det kan vara mörkt eller ljust och rostat eller inte. En god hemslagen majonnäs är en av hörnpelarna. Sallad tomat och ost är också gångbart. Prova själv att göra ett smörrebröd med grillad kyckling och chilimajonnäs.
Smörrebröd med grillad kyckling och chilimajonnäs
Eftersom det här receptet bygger på det du har fått över från dagen innan är det inte så detaljerat som i vanliga fall utan lämnar spelrum för olika ingredienser och din kretivitet.
Portioner 1
Ingredienser
- 1 skiva bröd
- 0,5 dl chilimajonnäs
- sallad (gärna krispig)
- 1 minitomat
- en god ost att riva/smula över (Feta, Västerbottens, Parmesan, Gruyere...)
Instruktioner
- Använd brödet som det är eller rosta/stek det.
- Lägg brödet på en tallrik, bred på chilimajonnäs och lägg på salladen.
- Skiva den grillade kycklingen och lägg den ovanpå salladen.
- ringla eller bred på generöst med chilimajonnäs.
- Toppa med skivad minitomat och eventuellt annat grönt.
- Riv eller smula över valfri ost.
Anteckning
Serveras med vin i valfri färg eller en god öl.
Chilimajonnäs -till ett par mackor
Perfekt recept när du inte behöver så mycket och redan har färdig majonnäs i kylen.
Portioner 0
Ingredienser
- 1,5 dl majonnäs (se separat recept)
- 1 tsk sambal oelek
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Blanda majonnäs och sambal oelek.
- Smaka av med nymalen svartpeppar.