Site icon

Torbjörns Insalata Caprese -Mozzarellasallad med chili och kapris

Torbjörns Insalata Caprese

Torbjörns Insalata Caprese

Min variant på Insalata Caprese serveras som en liten förrätt eller antipasto som italienarna säger. Den passar även bra som ett gott tillbehör till en varmrätt. Med Insalata Caprese menas en sallad från Capri gjord på Mozzarellaost, basilika och tomat. Råvarorna speglar de italienska färgerna rött, vitt och grönt. I min variant på Insalata Caprese står chili för den röda färgen istället för tomat. Chilin, av typen spansk peppar, är ganska mild men ger en liten hetta till salladen, vilket passar bra till den lena smakrika mozzarellan. Jag har även lagt till lite kapris bara för att det är gott.

Torbjörns Insalata Caprese

Ingredienser
Gör så här
  1. Dela mozzarellan på mitten och skär halvorna i skivor. Lägg upp på ett fat.
  2. Strimla basilikabladen och strö dem över.
  3. Kärna ur och finhacka chilin. Strö över tillsammans med kaprisen.
  4. Ringla över olivolja.

Servera som en förrätt eller som ett tillbehör.

 

Exit mobile version