Har du bara ett paket glass i frysen och ett päron eller ett äpple så är efterrätten nästan klar. Det är bara att skiva eller klyfta frukten, hetta upp en rejäl klick smör i stekpannan, strö över råsocker och fräsa på. Vaniljglass med smör & råsockerstekta päronklyftor -lika enkelt som gott.
Patentdessert
Den här desserten eller olika varianter på den är en patentdessert som funkar i alla lägen. Den gillas av gammal som ung och att den är så lättlagad gör ju inte det hela sämre.
Råsocker
Råsocker eller rårörsocker görs av sockerrör och är en mellanprodukt vid sockertillverkning. Det är en kristalliserad sirap som utvunnits från sockerrör och som innehåller melass vilket ger den bruna färgen och fylliga smaken.
Vaniljglass med smör & råsockerstekta päronklyftor -lika enkelt som gott
Vaniljglass med smör & råsockerstekta päronklyftor
Portioner 4
Ingredienser
- 2 mogna päron
- vaniljglass
- smör tll stekning
- råsocker
Instruktioner
- Skär de urkärnade päronen i klyftor eller skivor.
- Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör.
- Stek päronklyftorna/skivorna och strö råsocker över under stekningen.
- Lägg upp på assietter tillsammans med en kula vaniljglass eller två.
Anteckning
Den här desserten går att variera med olika sorters frukt. Äpple och ananas går lika bra som päron.
Flera desserter
- Kalvdans -lyxig svensk bonnamat >>Kalvdans -lyxig svensk bonnamat >>