Vaniljglass med smör & råsockerstekta päronklyftor

vaniljglass med smör & råsockerstekta päronklyftor
vaniljglass med smör & råsockerstekta päronklyftor

Har du bara ett paket glass i frysen och ett päron eller ett äpple så är efterrätten nästan klar. Det är bara att skiva eller klyfta frukten, hetta upp en rejäl klick smör i stekpannan, strö över råsocker och fräsa på. Vaniljglass med smör & råsockerstekta päronklyftor -lika enkelt som gott.

Patentdessert

Den här desserten eller olika varianter på den är en patentdessert som funkar i alla lägen. Den gillas av gammal som ung och att den är så lättlagad gör ju inte det hela sämre.

Råsocker

Råsocker eller rårörsocker görs av sockerrör och är en mellanprodukt vid sockertillverkning. Det är en kristalliserad sirap som utvunnits från sockerrör och som innehåller melass vilket ger den bruna färgen och fylliga smaken.

Vaniljglass med smör & råsockerstekta päronklyftor -lika enkelt som gott

vaniljglass med smör & råsockerstekta päronklyftor
Skriv ut receptet

Vaniljglass med smör & råsockerstekta päronklyftor

Måltid: Dessert, Efterrätt
Kök: Svenskt
Sökord: glass, Päron
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 2 mogna päron
  • vaniljglass
  • smör tll stekning
  • råsocker

Gör så här

  • Skär de urkärnade päronen i klyftor eller skivor.
  • Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör.
  • Stek päronklyftorna/skivorna och strö råsocker över under stekningen.
  • Lägg upp på assietter tillsammans med en kula vaniljglass eller två.

Övrigt

Den här desserten går att variera med olika sorters frukt. Äpple och ananas går lika bra som päron.

Flera desserter

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*