Bistro Italiano -Nya viner på gång

Häromdagen var jag och provade vin med Claes Lindqvist på Bistro Italiano i Göteborg. Claes är alltid noggrann med vad han serverar sina gäster och vi hittade tre riktigt bra viner som föll honom i smaken.

Provningsviner


A-Mano Bianco från Apulien i södra Italien.

Ett aromatiskt, blommigt, härligt vin som är gjort på regionens traditionella druvor.

Vinet smakar mycket och passar bland annat till lättare kötträter, kyckling, pasta med skaldjur och ostar.

Det fick en guldmedalj i ”Sommellier Wine Award 2016” .

 

Druvorna


Castello Banfi Centine Rosso från Toscana.

Här har vinmakaren kombinerat Sangiovese, som är Toscanas stora druva, med Merlot och Cabernet Sauvignon. Det gör att vinet har både de typiskt toskanska tonerna från sangiovesedruvorna, fylligheten från Merlot samt ryggraden från Cabernet Sauvignon.

En mycket lyckad kombination med andra ord.

Vinet passar mycket bra till grillat eller stekt kött, vilt och lagrade ostar.

 

Druvorna


Candido Devinis Primitivo från Salentohalvön på den italienska klacken.

Vinet har just den där lite varma, gammaldags, jordiga tonen som man förväntar sig av druvan. Det känns att den är odlad i ett hett klimat. Salentohalvön har fördelen av att ha hav på tre sidor vilket gör att områden är mycket bra lämpat för vinodling trots hettan. I doften och smaken hittar vi plommon och mörka bär.

Det passar utmärkt till pastarätter, lamm och vilt.

Druva

 

 

 


Exit mobile version