Bistro Italiano -Nya viner på gång

Häromdagen var jag och provade vin med Claes Lindqvist på Bistro Italiano i Göteborg. Claes är alltid noggrann med vad han serverar sina gäster och vi hittade tre riktigt bra viner som föll honom i smaken.

Provningsviner


A-Mano Bianco från Apulien i södra Italien.

Ett aromatiskt, blommigt, härligt vin som är gjort på regionens traditionella druvor.

Vinet smakar mycket och passar bland annat till lättare kötträter, kyckling, pasta med skaldjur och ostar.

Det fick en guldmedalj i ”Sommellier Wine Award 2016” .

 

Druvorna

  • Fiano Minutolo 60%
  • Falanghina 30%
  • Greco 10%

Castello Banfi Centine Rosso från Toscana.

Här har vinmakaren kombinerat Sangiovese, som är Toscanas stora druva, med Merlot och Cabernet Sauvignon. Det gör att vinet har både de typiskt toskanska tonerna från sangiovesedruvorna, fylligheten från Merlot samt ryggraden från Cabernet Sauvignon.

En mycket lyckad kombination med andra ord.

Vinet passar mycket bra till grillat eller stekt kött, vilt och lagrade ostar.

 

Druvorna

  • Sangiovese 60%
  • Merlot 20%
  • Cabernet Sauvignon 20%

Candido Devinis Primitivo från Salentohalvön på den italienska klacken.

Vinet har just den där lite varma, gammaldags, jordiga tonen som man förväntar sig av druvan. Det känns att den är odlad i ett hett klimat. Salentohalvön har fördelen av att ha hav på tre sidor vilket gör att områden är mycket bra lämpat för vinodling trots hettan. I doften och smaken hittar vi plommon och mörka bär.

Det passar utmärkt till pastarätter, lamm och vilt.

Druva

  • Primitivo 100%

 

 

 


RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*