Halloumiburgare har blivit en favorit. Den är snabb, enkel att laga och supergod. Att den är vegetarisk och väldigt fräsch gör inte det hela sämre. Vän av ordning gör rätt i att påpeka att den är lakto-ovo vegetarisk eftersom den innehåller både mjölk och ägg. Det är naturligtvis korrekt men ur min synvinkel som allätare är den rätt och slätt vegetarisk. Halloumiburgare med krämig coleslaw avokado och picklad lök.
Du behöver inte välja ”veg eller non-veg”
Det fina i kråksången är att du inte behöver välja. Du får tycka om en vegetarisk halloumiburgare även om du inte är vegetarian. Fundera inte så mycket på vilken etikett olika intressen har valt att sätta på maten. Ät gott med förnuft och omtanke om både dig själv och miljön.
Halloumiburgare med krämig coleslaw avokado och picklad lök
Ingredienser
- 200 gram halloumiost i 4 skivor
- 2 hamburgerbröd
- 1 avokado
- 100 gram spetskål
- 50 gram röd paprika
- 50 gram picklad rödlök
- 0,5 dl creme fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 msk äpplecidervinäger eller vitvinsvinäger
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja till stekning
Instruktioner
- Strimla spetskål och paprika tunt, blanda med creme fraiche, majonnäs och vinäger till en krämig coleslaw. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Skala och kärna ur avokadon. Dela i två halvor som skärs i tunna skivor.
- Rosta hamburgerbröden lätt i en torr stekpanna.
- Stek halloumiosten gyllenbrun .
- Lägg den skivade avokadon på underbrödet och tryck ut den lite.
- Lägg på en ordentlig klick med coleslaw och två skivor stekt halloumiost.
- Toppa med picklad rödlök och till sist överbrödet.
Anteckning
Inspirationen till det här receptet kommer från hemköp.se ”Halloumiburgare med avokado och coleslaw” och jag har gjort ett par mindre justeringar.