Brunch på balkongen är hur trevligt som helst. Vi, som i det här fallet innebär, Lena och jag samt våra två döttrar med respektive och Lilleman som är vårt barnbarn knöt med gemensamma krafter ihop en sommarbrunch. Det var en äkta knytis och alla bidrog med goda grejor. Nybakade bagels, fräscha smoothies, bruschetta, Ägg Benedict, frukt och bär. Det fanns även dricka för alla smakriktningar. Inledningsvis ett glas cava eller prosecco och sedan juice, äppelmust, bärs, vin och självklart festis till Lilleman. Vädret den här våren och sommaren, så här långt, har ju varit helt perfekt för umgänge på balkonger och altaner. Jag kan verkligen rekommendera en knytisbrunch -ett perfekt sommarhäng på balkongen.
Nästan vetenskapligt test av tryck i mousserande vin
Vi provtryckte mousserande vin och kunde konstatera att proseccokorkarna nådde strax utanför häggmispelhäcken medan cavakorkarna seglade iväg över hela cykelbanan. Den initierade inser att detta berodde på att cava är gjord enligt méthode traditionnelle och har ett tryck i flaskan på 5-6 atm, vilket är betydligt högre än i Prosecco. Prosecco görs med charmatmetoden och håller ca 3 atm.