Det går för det mesta att göra saker på antingen det lätta sättet eller på det svåra sättet. Jag föredrar att göra saker på det enkla sättet, särskilt på fredagarna när tiden inte alltid räcker till allt det man vill göra. I fredags var det dessutom champagnedagen och det gjorde valet extra lätt. Att jag gillar löjrom har väl inte undgått någon läsare av min blogg så Champagne och löjromssnacks i loungen fick det bli. Loungen är benämningen på vårt vardagsrum under den tidiga fredagskvällen när det är dags för AW oavsett om man har jobbat eller inte. Löjromssnacks med Champagne är inte direkt svårt eller tidskrävande att fixa till. Det går på under tio minuter även om man verkligen drar ut på det. Som upplagt för en perfekt AW alltså. Löjromssnacks på nachips -löjligt gott.
Löjromssnacks på nachips -löjligt gott 2 port
Ingredienser
- 50-60 g löjrom (gärna Vänerlöjrom från Spiken)
- chreme fraiche eller smetana
- finhackad rödlök
- 10-12 nachips
- (dill)
Gör så här
- Lägg upp nachipsen på ett fat.
- Klicka på creme fraîche eller smetana.
- Klicka på löjrom, snåla inte.
- Strö över finhackad rödlök.
- (Som överkurs skulle man kunna garnera med en dillvippa).
-Servera med en kall, torr och helst gratis Champagne.