Pinsa är både trendigt och gott. Jag gissar att det är resultatet av en lyckad marknadsföringskampanj men icke desto mindre väldigt gott. Pinsa beskrivs i reklamen som en variant av napolitansk pizza eller som en korsning mellan pizza och focaccia. Typ en oval surdegspizza -eller så… Gott är det i alla fall och funkar bra att ätas som en pizza eller i mindre bitar till förrätt, eller varför inte i ännu mindre bitar som drinktilltugg. Pinsa med löjrom och gräslök -trendigt och gott.
Pinsa med löjrom och gräslök
Portioner 2
Ingredienser
- 1 förbakad pinsa
- 1/4 finhackad rödlök
- 1 dl creme fraiche
- 50 gram löjrom
- klippt gräslök
- finriven parmesan
- olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. (gärna med pizzasten)
- Pensla pinsan med olivolja och baka den i ugnen i 5-7 minuter.
- Ta ut pinsan ur ugnen och låt den svalna ett par minuter.
- Klicka på creme fraiche och löjrom.
- strö över finhackad rödlök en aning finriven parmesanost och till sist klippt gräslök.
- Dela pinsan i lagom stora bitar beroende på hur du skall servera den.
- Ät med fingrarna och gärna med ett glas bubbel till.