Pinsa med löjrom och gräslök -trendigt och gott

Pinsa med löjrom och gräslök -trendigt och gott
Pinsa med löjrom och gräslök -trendigt och gott

Pinsa är både trendigt och gott. Jag gissar att det är resultatet av en lyckad marknadsföringskampanj men icke desto mindre väldigt gott. Pinsa beskrivs i reklamen som en variant av napolitansk pizza eller som en korsning mellan pizza och focaccia. Typ en oval surdegspizza -eller så… Gott är det i alla fall och funkar bra att ätas som en pizza eller i mindre bitar till förrätt, eller varför inte i ännu mindre bitar som drinktilltugg. Pinsa med löjrom och gräslök -trendigt och gott.

Pinsa med löjrom och gräslök -trendigt och gott
Skriv ut receptet

Pinsa med löjrom och gräslök

Måltid: Antipasti, pizza
Kök: Italienskt
Sökord: Creme fraiche, Gräslök, löjrom, Pinsa
Portioner: 2
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 1 förbakad pinsa
  • 1/4 finhackad rödlök
  • 1 dl creme fraiche
  • 50 gram löjrom
  • klippt gräslök
  • finriven parmesan
  • olivolja

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250 grader. (gärna med pizzasten)
  • Pensla pinsan med olivolja och baka den i ugnen i 5-7 minuter.
  • Ta ut pinsan ur ugnen och låt den svalna ett par minuter.
  • Klicka på creme fraiche och löjrom.
  • strö över finhackad rödlök en aning finriven parmesanost och till sist klippt gräslök.
  • Dela pinsan i lagom stora bitar beroende på hur du skall servera den.
  • Ät med fingrarna och gärna med ett glas bubbel till.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*