Gör en djupdykning i kylskåpet och se om du kan hitta en burk räkor, lite sallad, ett par kokta ägg, majonnäs och en lime eller citron. Kan du hitta det och ett par skivor hönökaka så är lyckan gjord. Då är det räkmacka på gång. Skulle det vara så illa att äggen inte är kokta och att majonnäsen inte är slagen så får du väl koka och slå då. Räkmacka på gång -det kan inte bli enklare.
Räkmacka
Portioner 2 macka
Ingredienser
- 250-300 gram räkor i lake
- 2 hårdkokta ägg (skivas)
- 2 skivor hönökaka (eller liknande)
- 1 dl majonnäs
- isbergssallad
- 2 klyfta lime (eller citron)
Instruktioner
- Lägg brödet på en tallrik och bygg mackan så här: 1-2 matskedar majonnäs, sallad, skivat ägg och en stor näve räkor. Toppa med en limeklyfta.
- Servera gärna med extra majonnäs i ett snapsglas vid sidan om så att man kan lägga på efter behag.
Anteckning
Servera mackan med en kall öl eller ett gott torrt orkat vitt vin.