Räkmacka på gång -det kan inte bli enklare

Räkmacka på gång -det kan inte bli enklare
Räkmacka på gång -det kan inte bli enklare

Gör en djupdykning i kylskåpet och se om du kan hitta en burk räkor, lite sallad, ett par kokta ägg, majonnäs och en lime eller citron. Kan du hitta det och ett par skivor hönökaka så är lyckan gjord. Då är det räkmacka på gång. Skulle det vara så illa att äggen inte är kokta och att majonnäsen inte är slagen så får du väl koka och slå då. Räkmacka på gång -det kan inte bli enklare.

Räkmacka på gång -det kan inte bli enklare
Skriv ut receptet

Räkmacka

Måltid: Kvällsmat, Lunch, Smørrebröd
Kök: Svenskt
Sökord: Räkor
Portioner: 2 macka
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 250-300 gram räkor i lake
  • 2 hårdkokta ägg (skivas)
  • 2 skivor hönökaka (eller liknande)
  • 1 dl majonnäs
  • isbergssallad
  • 2 klyfta lime (eller citron)

Gör så här

  • Lägg brödet på en tallrik och bygg mackan så här: 1-2 matskedar majonnäs, sallad, skivat ägg och en stor näve räkor. Toppa med en limeklyfta.
  • Servera gärna med extra majonnäs i ett snapsglas vid sidan om så att man kan lägga på efter behag.

Övrigt

Servera mackan med en kall öl eller ett gott torrt orkat vitt vin.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*