Site icon

Rödingmacka med löjromspotatis -macka i världsklass

Rödingmacka med löjromspotatis -macka i världsklass

Rödingmacka med löjromspotatis -macka i världsklass

Om jag har varit otydlig tidigare så säger jag det igen; matiga mackor är något av det bästa jag vet. Vi brukar skoja här hemma om att min plats i köket nog egentligen är i kallskänken. Det ligger något i det. Att svänga ihop ett smörrebröd till lunch eller till kvällsmat gör jag gärna. Mina matiga mackor är, förutom goda och ibland hyfsat snygga, även resultatet av praktisk matlagning. När du lagar middag på råvaror som passar till smörrebröd, ta då och se till att du lagar lite för mycket. Det var precis det som hände i härförleden när jag lagade stekt röding med löjromspotatis. Det blev två bitar stekt röding ”över”. Som gjort för rödingmacka med löjromspotatis -macka i världsklass.

Röding -fina fisken

Att röding är fina fisken råder det väl ingen tvekan om. Redan priset hos fiskhandlaren skvallrar ju om det. Rödingen är en laxfisk men har betydligt mer sparsmakad doft och smak än laxen. Den går till exempel att ta i utan att behöva gnugga händerna med citron flera dagar efteråt. I stekpannan uppför den sig städat och väluppfostrat. Men det gäller att vara lite försiktigt och inte ”bösa på”. Smakerna överensstämmer med karaktärsdragen. Rödingen har fina milda smaker och är lika god varm som kall. Ibland tycker jag nästan att den är godare kall. Kanske är det så att det framträder nya smaknyanser när den kallnar efter stekningen. Fina fisken var ordet.

 

Rödingmacka med löjromspotatis -macka i världsklass
Skriv ut

Rödingmacka med löjromspotatis

Måltid Kvällsmat, Lunch, Smørrebröd
Kök Svenskt
Keyword Röding, Smörrebröd
Portioner 1
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

Instruktioner

  • Bred majonnäs på en kavringskiva och lägg på salladsbladen
  • Bred ut gräddstuvad potatis och lägg på rödingen
  • Garnera med ett pr skivor gurka och lite skivad salladslök.
  • Toppa med en dillvippa.

Anteckning

Servera med en kall god öl eller ett glas gott vitt vin.
Exit mobile version