Rostade grönsaker är fantastiskt gott till sommarens grillrätter. Hoppa över potatisen och pommes fritten och satsa mera på gröna tillbehör. Det spelar ingen roll om du har grillat kyckling, lax eller ryggbiff. Rostade grönsaker passar lika bra till allt. Gör gärna lite mera så kan du använda den kall nästa dag till goda smörrebröd. Prova att laga rostad grönsakssallad -med fänkål, zucchini och flera sorters paprika.
Rostad grönsakssallad
Portioner 4
Ingredienser
- 200 gram padronepaprika delad på längden
- 1 gul paprika strimlad
- 1 röd paprika strimlad
- 1 fänkål tunt skivad
- 1 rödlök i små klyftor
- 1 zucchini i slantar som delas i kvartar
- 1 chili/spansk peppar fint slantad
- olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- gärna ett par timjankvistar om du har
Instruktioner
- Blanda ingredienserna tillsammans med olivolja i en bunke.
- Rosta på 200°C i ugnen i 15-20 minuter. Rör runt ett par gånger under tiden.
Anteckning
Ett bra tillbehör till kött fisk och fågel.