Ett paket färsk tagliolini, tärnad pancetta, champinjoner, schalottenlök, vitlök, kanske en halv chili och en liten skvätt grädde -så är saken klar. En enkel och lättlagad pastarätt som du, om lyckan ler mot dig, kanske kan få ett glas rött till. Tagliolini med pancetta och champinjoner -enkel god vardagsmat.
Tagliolini med pancetta och champinjoner
Portioner 2
Ingredienser
- 200-250 gram färsk tagliolini
- 80 gram tärnad pancetta
- 2-3 skivade champinjoner
- 2 schalottenlökar skurna i klyftor
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 0,5 tunnskivad spansk peppar (chili)
- 1 dl vispgrädde
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja
Instruktioner
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
- Fräs champinjoner, schalottenlök, vitlök, chili och pancetta i en skvätt olivolja i en stekpanna.
- Häll på grädden och låt koka ihop någon minut samt smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med pancetta/lök-röran.
Anteckning
Servera gärna med glas gott rött vin.