Värmande lättlagad rotfruktssoppa med örtolja
När det är riktigt mörkt och ruggigt ute så värmer den här rotfruktssoppan extra bra. Det är en lättlagad, krämig och matig soppa som serveras med en god örtolja och bake-off bröd. Soppan innehåller massor av goda och nyttiga rotfrukter som rundas av med lite färskost. Det är hustru Lena som brukar laga soppan och hon tycker att den blir extra god om man kompletterar grundreceptet med en deciliter vitt torrt vin. Om du vill ha lite sting på den så fixar två teskedar Sambal Oelek det. Du hittar originalreceptet på ”värmande lättlagad rotfruktssoppa med örtolja” om du klickar på länken nedan.
Nybakat bröd
Det är alltid gott med nybakat bröd till soppa och vi köper gärna Garant Surdegspavé. Det är portionsbröd som tar bara 10 minuter att grädda i ugnen och som går att skära upp direkt. Vill du ha ett lite grövre bröd så väljer du Garant Mörk Fröpavé.
Recept
Tips från Lena -lägg till i receptet
- 1 dl Torrt vitt vin
- 2 msk Sambal Olek