Värmande lättlagad rotfruktssoppa med örtolja

Värmande lättlagad rotfruktssoppa med örtolja
Värmande lättlagad rotfruktssoppa med örtolja
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Värmande lättlagad rotfruktssoppa med örtolja

När det är riktigt mörkt och ruggigt ute så värmer den här rotfruktssoppan extra bra. Det är en lättlagad, krämig och matig soppa som serveras med en god örtolja och bake-off bröd. Soppan innehåller massor av goda och nyttiga rotfrukter som rundas av med lite färskost. Det är hustru Lena som brukar laga soppan och hon tycker att den blir extra god om man kompletterar grundreceptet med en deciliter vitt torrt vin. Om du vill ha lite sting på den så fixar två teskedar Sambal Oelek det. Du hittar originalreceptet på “värmande lättlagad rotfruktssoppa med örtolja” om du klickar på länken nedan.

Nybakat bröd

Det är alltid gott med nybakat bröd till soppa och vi köper gärna Garant Surdegspavé. Det är portionsbröd som tar bara 10 minuter att grädda i ugnen och som går att skära upp direkt. Vill du ha ett lite grövre bröd så väljer du Garant Mörk Fröpavé.

 

Recept

Tips från Lena -lägg till i receptet

  • 1 dl Torrt vitt vin
  • 2 msk Sambal Olek

 

Rotfruktsoppa och bröd

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*