Fem minuter förberedelse och sju minuter i ugnen. Det är allt som krävs för att få njuta av en vit tortillapizza med paprika och mögelost. Det är löjligt enkelt. För att inte tala om hur gott det är. Receptet nedan går naturligtvis bra att variera och fylla på. Använd det du har i kylskåpet och skafferiet. Det är alltid en tillfredställelse att få användning för smått och gott som har blivit kvar.
Vit tortillapizza med paprika och mögelost -löjligt enkelt
Portioner 2
Ingredienser
- 2 stora vetetortillas
- 2 dl creme fraiche
- 150 gram riven ost
- 0,5 finklyftad rödlök (skaka lökklyftorna i en burk för att dela dem)
- 0,5 skivad spetspaprika
- 25 gram riven grönmögelost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Blanda riven ost och creme fraiche samt krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Lägg tortillabröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Fördela ost/creme fraicheblandningen jämt på tortillasbröden.
- Lägg på lök och paprika samt riv lite grönmögenlost över.
- Grädda i 220 grader tills kanterna på bröden börjar få färg.
Anteckning
Servera gärna tillsammans med en god öl eller ett gott vin av valfri färg.