Hur enkelt som helst. Romansallad, stekt kyckling, brödkrutonger och dressing. Caesarsallad är alltid fräscht och gott. Man inte sådär proppmätt som man kan bli av en köttbit och potatis. För mig är det nog dressingen som gör att det blir en Caesarsallad istället för en kycklingsallad. Den här gången blev det därför bara nästan en Caesarsallad eftersom jag saknade några vitala ingredienser till dressingen. Sardeller och worcestershiresås. Så egentligen borde jag kalla rätten ”kycklingsallad med parmesan-, och citronmajonnäs”. Men vad sjutton, det blev en Caesarsallad -nästan i alla fall.
Caesarsallad med parmesan-, och citronmajonnäs
Portioner 4
Ingredienser
- 1-2 romansalladhuvud ,grovt skuren
- 4 kycklingfilé ,stekt/grillad
- stora brödkrutonger ,rostade med vitlök och olivolja
Parmesan-, och citronmajonnäs
- 2 äggulor
- 2 msk fransk senap
- 2 msk nypressad citronjuice
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 3 dl solrosolja
- 2 dl finriven parmesanost
- nymalen vitpeppar och salt
Instruktioner
- Parmesan-, och citronmajonnäs
- Vispa ihop äggulor, senap och citronjuice.
- Vispa sedan i oljan lite i taget
- Blanda i parmesanosten.
- Lägg upp sallad, kyckling och brödkrutonger samt ringla dressingen över.
Anteckning
Du kan spara den dressing som blir över i kylen i minst en vecka.