Caesarsallad -nästan i alla fall

caesarsallad -nästan i alla fall

Hur enkelt som helst. Romansallad, stekt kyckling, brödkrutonger och dressing. Caesarsallad är alltid fräscht och gott. Man inte sådär proppmätt som man kan bli av en köttbit och potatis. För mig är det nog dressingen som gör att det blir en Caesarsallad istället för en kycklingsallad. Den här gången blev det därför bara nästan en Caesarsallad eftersom jag saknade några vitala ingredienser till dressingen. Sardeller och worcestershiresås. Så egentligen borde jag kalla rätten ”kycklingsallad med parmesan-, och citronmajonnäs”. Men vad sjutton, det blev en Caesarsallad -nästan i alla fall.

caesarsallad -nästan i alla fall
Skriv ut receptet

Caesarsallad med parmesan-, och citronmajonnäs

Måltid: Fågel, Huvudrätt, Sallad
Kök: Amerikanskt
Sökord: kycklingfilé, parmesan, Romansallad
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 1-2 romansalladhuvud ,grovt skuren
  • 4 kycklingfilé ,stekt/grillad
  • stora brödkrutonger ,rostade med vitlök och olivolja

Parmesan-, och citronmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk nypressad citronjuice
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl solrosolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • nymalen vitpeppar och salt

Gör så här

  • Parmesan-, och citronmajonnäs
  • Vispa ihop äggulor, senap och citronjuice.
  • Vispa sedan i oljan lite i taget
  • Blanda i parmesanosten.
  • Lägg upp sallad, kyckling och brödkrutonger samt ringla dressingen över.

Övrigt

Du kan spara den dressing som blir över i kylen i minst en vecka.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*