Site icon

Kycklinglår i sås med soltorkade tomater -smakrikt och lättlagat

Kyckling i ugnen brukar alltid bli bra och dessa kycklinglår i sås med soltorkade tomater är inget undantag. Det är en smakrik och lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen större delen av tillagningen. Dessutom kan du förbereda det hela genom att bryna kycklingen och koka såsen i förväg. Kycklinglår med ben är den smakrikaste styckningsdetaljen på kyckling och de får härliga smaker av tillagningen i den mustiga såsen. Kycklinglår i sås med soltorkade tomater -smakrikt och lättlagat

Skriv ut

Kycklinglår i sås med soltorkade tomater

Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Keyword Kyckling, Kycklinglår
Portioner 4
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

Kyckling

  • 800-900 gram kycklinglår med ben och skinn
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att bryna i

Sås

  • 1 dl soltorkade tomater (strimlade)
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 50 gram parmesanost (finriven)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 torrt vitt vin

Instruktioner

Ugnstemp

  • 180°C

Tillagning

  • Bryn kycklinglåren runt om och lägg dem i en ugnsfast form.
  • Spara fettet i stekpannan till att steka såsingredienserna i.
  • Stek soltorkade tomater, vitlök och chili i fettet från kycklingen, under ett par minuter.
  • Rör ner vin, grädde och parmesanost samt smula i buljongtärningen. Sjud ett par minuter.
  • Häll såsen över kycklingen i ugnsformen och tilllaga i ugnen i 30-40 min till 82 graders innertemperatur.

Anteckning

Servera gärna med grov bulgur eller ris.

Receptet hittade jag på arla.se.

Exit mobile version