Kyckling i ugnen brukar alltid bli bra och dessa kycklinglår i sås med soltorkade tomater är inget undantag. Det är en smakrik och lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen större delen av tillagningen. Dessutom kan du förbereda det hela genom att bryna kycklingen och koka såsen i förväg. Kycklinglår med ben är den smakrikaste styckningsdetaljen på kyckling och de får härliga smaker av tillagningen i den mustiga såsen. Kycklinglår i sås med soltorkade tomater -smakrikt och lättlagat
Kycklinglår i sås med soltorkade tomater
Portioner 4
Ingredienser
Kyckling
- 800-900 gram kycklinglår med ben och skinn
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att bryna i
Sås
- 1 dl soltorkade tomater (strimlade)
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 tärning hönsbuljong
- 50 gram parmesanost (finriven)
- 1 tsk chiliflakes
- 2 torrt vitt vin
Instruktioner
Ugnstemp
- 180°C
Tillagning
- Bryn kycklinglåren runt om och lägg dem i en ugnsfast form.
- Spara fettet i stekpannan till att steka såsingredienserna i.
- Stek soltorkade tomater, vitlök och chili i fettet från kycklingen, under ett par minuter.
- Rör ner vin, grädde och parmesanost samt smula i buljongtärningen. Sjud ett par minuter.
- Häll såsen över kycklingen i ugnsformen och tilllaga i ugnen i 30-40 min till 82 graders innertemperatur.
Anteckning
Servera gärna med grov bulgur eller ris.
Receptet hittade jag på arla.se.