Mat i säsong är alltid trevligt. När det så här års är säsong för rödkål och morötter så brukar Lena blanda till sin fräscha, crunchiga, och goda rödkåls & morotssallad. Lenas rödkål & morotssallad passar som tillbehör till det mesta och är så god att den är svår att sluta äta. Att den dessutom är ganska nyttig gör ju inte det hela sämre.
Lenas rödkål & morotssallad
Ingredienser
- 0,5 kg strimlad rödkål
- 2 medelstora morötter
- 3/4 dl solroskärnor
- Olivolja
- Flingsalt
Gör så här
- Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna
- Strimla rödkålen
- Grovriv morötterna
- Blanda rödkål och morötter i en skål
- Ringla över olivolja
- Tillsätt en rejäl nypa flingsalt
- Tillsätt de rostade solroskärnorna
- Blanda salladen
Servera som ett tillbehör till nästan vad som helst.