Varför krångla till det när det enkla oftast är det bästa. En enkel pizza med fänkålssalami, paprika och rödlök är alltid gott. En finess är att toppa pizzan med lite extra smakrik ost ovanpå pålägget. Prova med Västerbottensost eller varför inte en mögelost.
Pizzasten -en god idé
Att grädda pizzan på en pizzasten är en god idé eftersom den då bakas ordentligt även underifrån, blir sprödare och godare.
Pizza med fänkålssalami, paprika och rödlök
Portioner 0
Ingredienser
- 1 förbakad pizzabotten/egen pizzadeg
- 2 dl pizzasås
- 2-3 dl riven ost
Valfritt pizzapålägg
- skinka eller salami
- skivade champinjoner
- finklyftad rödlök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 230 grader. Använd gärna pizzasten om du har.
- (Kavla ut degen om du inte använder en färdig pizzabotten)
- Bred ut pizzasåsen på pizzabottnen.
- Strö över riven ost.
- Lägg på valfritt pålägg. tex skinka, champinjoner, rödlök, paprika...
- Toppa gärna med lite smakrik ost typ Västerbottens eller grönmögelost...
- Grädda i 7-8 minuter.
Torbjörns pizzasås/tomatsås grundrecept
Portioner 0 Pizzor
Ingredienser
- 2 burk krossade tomater
- 1 burk körsbärstomater i tomatjuice
- 1 gul lök (finhackad)
- 4 vitlöksklyftor (finhackad)
- 2 msk tomatpuré
- 1 kruka färsk basilika (strimlade blad)
- 1,5-2 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- olivolja att fräsa löken i
Instruktioner
- Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivolja en stund så att löken blir mjuk. Dra över några varv med svartpepparkvarnen.
- Häll på tomaterna.
- Tillsätt salt och basilika.
- Låt småputtra så länge du hinner men minst 15-20 minuter.
Anteckning
Den här pizzasåsen/tomatsåsen är lika god att ha på pizzan som till pastan.
Frys in i 2 dl-burkar om du får pizzasås över och använd vid senare tillfälle. 2dl (typ creme fraicheburk) räcker till en pizza.