Pizza med fänkålssalami paprika och rödlök -på pizzasten

Varför krångla till det när det enkla oftast är det bästa. En enkel pizza med fänkålssalami, paprika och rödlök är alltid gott. En finess är att toppa pizzan med lite extra smakrik ost ovanpå pålägget. Prova med Västerbottensost eller varför inte en mögelost.

Pizzasten -en god idé

Att grädda pizzan på en pizzasten är en god idé eftersom den då bakas ordentligt även underifrån, blir sprödare och godare.

Skriv ut receptet

Pizza med fänkålssalami, paprika och rödlök

Måltid: pizza
Kök: Italienskt
Sökord: Pizzabotten, pizzasås, pizzasten
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 1 förbakad pizzabotten/egen pizzadeg
  • 2 dl pizzasås
  • 2-3 dl riven ost

Valfritt pizzapålägg

  • skinka eller salami
  • skivade champinjoner
  • finklyftad rödlök

Gör så här

  • Sätt ugnen på 230 grader. Använd gärna pizzasten om du har.
  • (Kavla ut degen om du inte använder en färdig pizzabotten)
  • Bred ut pizzasåsen på pizzabottnen.
  • Strö över riven ost.
  • Lägg på valfritt pålägg. tex skinka, champinjoner, rödlök, paprika...
  • Toppa gärna med lite smakrik ost typ Västerbottens eller grönmögelost...
  • Grädda i 7-8 minuter.
Torbjörns pizzasås -snabbt och enkelt
Skriv ut receptet

Torbjörns pizzasås/tomatsås grundrecept

Måltid: Förrätt
Kök: Italienskt
Sökord: pizza, pizzadeg, pizzasås
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 2 burk krossade tomater
  • 1 burk körsbärstomater i tomatjuice
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 4 vitlöksklyftor (finhackad)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 kruka färsk basilika (strimlade blad)
  • 1,5-2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja att fräsa löken i

Gör så här

  • Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivolja en stund så att löken blir mjuk. Dra över några varv med svartpepparkvarnen.
  • Häll på tomaterna.
  • Tillsätt salt och basilika.
  • Låt småputtra så länge du hinner men minst 15-20 minuter.

Övrigt

Den här pizzasåsen/tomatsåsen är lika god att ha på pizzan som till pastan.
Frys in i 2 dl-burkar om du får pizzasås över och använd vid senare tillfälle. 2dl (typ creme fraicheburk) räcker till en pizza.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*