Torbjörns pizzasås -snabbt och enkelt

Torbjörns pizzasås -snabbt och enkelt
Torbjörns pizzasås -snabbt och enkelt

En bra pizzasås är, om inte guld värd, så i alla fall nästan. Hemligheten är att det är enklare än du tror. Det tar några få minuter att sätta igång såsen i kastrullen sedan sköter den sig själv. Det är bara att hacka, fräsa och koka. Torbjörns pizzasås -snabbt och enkelt.

Tomatsnuttar i frysen

Använd gärna tomatsnuttar som har blivit över och som du har frusit in i väntan på att en ny sats tomatsås eller pizzasås skall kokas. Hemma hos oss har vi alltid en bytta med lock i frysen där vi lägger överblivna tomater eller delar av tomater som har blivit över i matlagningen. Det är smart att dela dem i mindre bitar innan infrysningen. När det sedan är dags att koka pizzasås eller tomatsås så är det bara att ösa i de frusna tomatsnuttarna och dra nytta av dem en andra gång.

Torbjörns pizzasås -snabbt och enkelt

Det är inte mycket mera jobb att göra en större sats av den här pizzasåsen/tomatsåsen och att frysa in i mindre portioner för att använda framöver. Tomatsås är väldigt användbart. Pizza och pasta är självklart men om du får en slatt över så funkar den även till tacos eller till att dryga ut en chili-con carne eller en bouillabaisse.

Bra råvaror

Som vanligt är det viktigt med bra råvaror och jag har erfarit att det skiljer mycket mellan olika märken på krossade/passerade tomater. Min favorit är definitivt. Mutti Polpa finkrossade tomater på burk. Men allra bäst är naturligtvis dina egna tomater som du har odlat själv.

Torbjörns pizzasås -snabbt och enkelt
Skriv ut receptet

Torbjörns pizzasås/tomatsås grundrecept

Måltid: Förrätt, Huvudrätt
Kök: Italienskt
Sökord: pizza, pizzadeg, pizzasås
Portioner: 3 dl
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 1 burk Krossade tomater
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 10 blad färsk basilika, strimlade (eller ca 0,5 msk torkad)
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja till att fräsa löken i

Gör så här

  • Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivolja en stund så att löken blir mjuk. Dra över några varv med svartpepparkvarnen.
  • Häll på krossade tomater.
  • (Häll på eventuella tomatsnuttar som du har sparat i frysen)
  • Tillsätt salt och basilika.
  • Låt småputtra så länge du hinner men minst 15-20 minuter.
  • Använd såsen direkt till pasta och avsvalnad till pizza.

Övrigt

Den här pizzasåsen/tomatsåsen är lika god att ha på pizzan som till pastan.
Det går utmärkt att skala upp receptet och göra en stor sats som du sedan kan frysa in i mindre portioner.

Flera recept med tomatsås

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*