Inte behövs det någon pizzaugn för att baka goda och krispiga pizzor på altanen. Jag bakar supergoda pizzor på min gasolgrill. Jag använder färdig pizzabotten och drar upp grillen till 250 grader och stänger av brännaren just under där pizzan skall ligga. Sedan är det bara att lägga på pizzan och stänga locket. Pizza på grillen -enkelt och gott.
Pizza på grillen
Portioner 1
Ingredienser
- 1 förgräddad pizzabotten
- 2 dl pizzasås
- 100 gram riven ost (Port salut el likn)
- 25 gram riven ädelost
- 50 gram fänkålssalami (tunna skivor)
- 0,25 strimlad röd paprika
- 0,25 finklyftad rödlök
- torkad oregano
Instruktioner
- Sparka igång grillen och låt den bli minst 250 grader.
- Bred ut tomatsås på pizzabottnen och strö över riven port salutost.
- Dela fänkålsskivorna på mitten och fördela dem på pizzan.
- Lägg på paprikan och löken samt toppa med den rivna ädelosten.
- Strö lite torkad oregano över.
- Lägg pizzan på grillen och stäng av brännaren under den.
- Stäng locket och rotera eventuellt pizzan någon gång under gräddning om värmen verkar ojämn.
- Grädda tills den har fått fin färg.