Skarpsås är en underskattad storhet som har fisk alla dess former till sina bästa kompisar. Perfekt till stekt, varmrökt eller inkokt lax, rödspätta, abborre och strömming, för att bara ge några exempel. Dessutom är den enkel att göra och står sig bra i kylskåpet. En mångsidig god kall sås med andra ord. Skarpsås -perfekt till stekt, rökt och inkokt fisk.
Kusin med remouladsåsen
Skarpsåsen är kusin med remouladsåsen på så sätt att de båda är baserade på majonnäs och crème fraiche. Båda passar särskilt bra till fisk som till exempel stekt eller friterad fiskfilé, varmrökt eller inkokt lax. Ingen av dem skäms för sig på ett gott smörrebröd i sällskap med en friterad rödspätta.
Skarpsås
Portioner 4
Ingredienser
Skarpsås
- 1,5 dl majonnäs
- 2 dl creme fraiche
- 4 kokta äggulor
- 1 finhackad dill
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Instruktioner
Skarpsås
- Blanda majonnäs, creme fraiche, dill, vinäger, salt och peppar.
- Passera äggulorna genom en sil och vänd ner i såsen.