Skarpsås -perfekt till stekt, rökt och inkokt fisk

Skarpsås -perfekt till stekt och rökt fisk
Skarpsås -perfekt till stekt och rökt fisk

Skarpsås är en underskattad storhet som har fisk alla dess former till sina bästa kompisar. Perfekt till stekt, varmrökt eller inkokt lax, rödspätta, abborre och strömming, för att bara ge några exempel. Dessutom är den enkel att göra och står sig bra i kylskåpet. En mångsidig god kall sås med andra ord. Skarpsås -perfekt till stekt, rökt och inkokt fisk.

Kusin med remouladsåsen

Skarpsåsen är kusin med remouladsåsen på så sätt att de båda är baserade på majonnäs och crème fraiche. Båda passar särskilt bra till fisk som till exempel stekt eller friterad fiskfilé, varmrökt eller inkokt lax. Ingen av dem skäms för sig på ett gott smörrebröd i sällskap med en friterad rödspätta.

Skarpsås -perfekt till stekt och rökt fisk
Skriv ut receptet

Skarpsås

Måltid: Sås
Kök: Svensk husmanskost, Svenskt
Sökord: Äggula, Creme fraiche, majonnäs
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

Skarpsås

  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 kokta äggulor
  • 1 finhackad dill
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Skarpsås

  • Blanda majonnäs, creme fraiche, dill, vinäger, salt och peppar.
  • Passera äggulorna genom en sil och vänd ner i såsen.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*