Tredje dagen på majskycklingen. Det är lätt att tro att det bara är bröstfiléer och klubbor som värt att ta vara på. Helt fel! När du har trancherat kycklingen så har du två klubbor, två bröstfiléer och en massa fina småbitar om du tar dig tid att rensa ur resten. Var noggrann när du rensar. Ingen tycker om broskbitar eller slamsor. De fina småbitarna som är lönen för mödan passar perfekt att fräsa ihop med till exempel lite halloumiost, salladslök, paprika och annat gott som du hittar i grönsakslådan. Tagliatelle med grillad majskyckling, halloumi & ruccola.
Lättlagat och gott
Koka pastan enligt anvisningarna. Fräs ihop kyckling, halloumi och grönsaker i lite olivolja. Det allra sista lägger du i en näve ruccolasallad. Lägg upp lite tjusigt och toppa med persilja samt lite nyriven parmesan. Servera med ett gott vin i din favoritfärg. Det passar lika bra med rött, vitt eller rosé. Det här är lättlagat och gott oavsett om du äter det till lunch eller middag. Dessutom är det ett perfekt sätt att ta tillvara resterna från den grillade majskycklingen och städa i grönsakslådan. Smart vad?
Smart mat i dagarna tre
Första dagen grillade jag kycklingen och då åt vi ”grillad majskyckling med varm klyftpotatissallad”. Andra dagen värmde jag på bröstfiléerna och potatissalladen och serverade ”grillat majskycklingbröst med ljummen klyftpotatissallad”. Tredje dagen använde jag resten av den grillade majskycklingen till en härlig ”tagliatelle med grillad majskyckling, halloumi & ruccola”. Det blev alltså mat för två personer i tre dagar på en enda majskyckling. Smart mat i dagarna tre.
Tagliatelle med grillad majskyckling, halloumi & ruccola
Ingredienser
- 200 gram färsk tagliatelle (eller 140 gram torkad)
- bitar av en grillad majskyckling (det som blev över efter klubbor och bröstfiléer)
- 100 gram halloumiost
- 0,5 röd paprika (skuren i bitar eller stavar)
- 1 salladslök (skivad)
- 1 näve ruccolasallad
- 0,5 dl hackad persilja
- 0,5 dl finriven parmesanost
- olivolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna.
- Fräs ihop kyckling, halloumi, paprika och salladslök i olivolja.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Lägg upp kycklingfräset på tallrikar sno ihop tagliatelle och lägg ovanpå.
- Toppa med persilja och nyriven parmesan.