Site icon

Torbjörns Räkmacka – Sitter aldrig fel

Torbjörns räkmacka med sparris och hemslagen majonäs

Torbjörns räkmacka med sparris och hemslagen majonnäs

En god räkmacka sitter aldrig fel. Den är enkel att göra och god att äta. Gör den lite mindre så är det ett mellanmål och gör den lite större så är det en hel lunch. Räkmackan går att förbereda genom att koka äggen och slå majonnäsen i förväg. Om det är klart, så kokar du sparrisen och lägger ihop räkmackorna på mindre än en kvart. Perfekt att svänga ihop när man kommer hem från promenaden, golfrundan eller på en vanlig onsdagskväll.

Torbjörns räkmacka

Ingredienser (4-5 pers)

Gör så här

  1. Koka äggen (hårdkokta).
  2. Dela sparrisen i mindre bitar (ca 2cm) och koka den varsamt.
  3. Slå majonnäsen.
  4. Lägg upp brödskivorna på varsin tallrik.
  5. Bred ca 1,5 msk majonnäs på varje brödskiva.
  6. Lägg på en liten näve sallad.
  7. Lägg ett skivat ägg på kanten av varje brödskiva.
  8. Sila ifrån räkorna och blanda dem med sparrisen.
  9. Lägg på en rejäl näve räkor/sparris. (140-180 gram beroende på 4 eller 5 mackor)
  10. Garnera med en citronklyfta och ev. dill.

Servera gärna med lite extra majonnäs i ett snapsglas bredvid, och ett torrt vitt vin i glaset.

 

 

Exit mobile version