Site icon

Bookmaker Burger Sandwich -nästan ett smörrebröd

Bookmaker burger sandwich

Bookmaker burger sandwich

Bookmaker sandwich är en sandwich, bookmaker burger är en burgare och bookmaker burger sandwich nästan ett smörrebröd. Lät det lite rörigt? Det är hur enkelt som helst. Alla tre varianterna på bookmakers har sina rötter hos Irländska bookmakers som en praktisk måltid att ha med sig till hästkapplöpningarna. Det som skiljer dem åt är biffen som i sandwichen är oxfilé eller ryggbiff och i de två andra en högrevsburgare. I Sandwichen har köttet stekt bröd som inramning medan burgaren har hamburgerbröd. Följaktligen har burger-sandwichen en högrevburgare på stekt bröd. Bookmaker Burger Sandwich -nästan ett smörrebröd.

En favorit -oavsett vilken du väljer

Bookmakern tillhör mina favoriter. Den är enkel och så förbaskad god och innehåller dessutom en stor del av kostcirkeln. Rena hälsokosten brukar vi lite skämtsamt säga här hemma. Bröd, ägg, smör/olja, grönsaker och kött. Allt du behöver för en god och närande måltid. Pricken över i är senapsmajonnäsen och den nyrivna pepparroten som passar perfekt ihop. Vänta inte -prova själv redan idag.

Smörrebröd -en gammal dansk

Smörrebröd förekommer under olika beteckningar över hela världen. Sandwich, landgång, hamburgare och danskarnas smørrebröd är i grund och botten olika tolkningar av samma sak. Bröd med något proteinrikt på eller mellan. Ibland är de avsedda som mellanmål och ibland som huvudrätt. I Danmark har de gamla traditioner och vissa t.o.m. fått egna namn som ”Sol över Gudhjem” med rökt sill och ”Stjerneskud” med rödspätta.

Bookmaker burger sandwich
Skriv ut

Bookmaker Burger Sandwich

Måltid hamburgare, Huvudrätt
Kök Internationellt, Svenskt
Keyword Bookmaker, Burgare, Hamburgare, Matiga mackor, Smörrebröd
Portioner 1 portion
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

Bookmaker Burger Sandwich

  • 150 gram högrevsfärs
  • 2 skivor gott surdegsbröd
  • 1 näve blandsallad
  • 0.25 finklyftad rödlök
  • nyriven pepparrot
  • 1 skiva tomat stor
  • smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2-3 msk senapsmajonnäs (se recept nedan)
  • gurka och tomat till garnering om du vill

Instruktioner

  • Blanda senapsmajonnäsen.
  • Riv pepparroten.
  • Stek surdegsbrödet med en aning smör i en stekpanna.
  • Forma färsen till en hamburgare och stek eller grilla den tills den är genomstekt. Krydda med salt och nymalen svartpeppar vid stekningen.
  • Lägg underbrödet på en tallrik.
  • Stryk på senapsmajonnäsen (2-3 matskedar).
  • Lägg på en näve blandsallad.
  • Lägg på hamburgaren
  • Toppa med en matsked senapsmajonnäs, en tomatskiva och nyriven pepparrot.
  • Servera med den andra brödskivan vid sidan om på tallriken och ev en skiva tomat och gurka.

Anteckning

  • Ät den som den är eller servera med dina favorittillbehör.
  • En god öl eller ett glas rött förgyller det hela ytterligare.
Skriv ut

Senapsmajonnäs

Måltid Sås, tillbehör
Kök Svenskt
Keyword dressing, majonnäs, Sås
Portioner 4 port
Författare Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 2 dl hemslagen majonnäs
  • 4 tsk fransk senap -ta lite mera om du gillar stark senapssmak
  • 4 tsk skånsk senap -ta lite mera om du gillar stark senapssmak

Instruktioner

  • Blanda ingredienserna i en skål
Bookmaker burger sandwich

Flera bookmakers

Exit mobile version