Det här är en busenkel räkmacka som passar perfekt vilken dag som helst. Det är bara att ta fram små runda hönökakor ur frysen och låta äggen koka under tiden som du skalar räkorna. Skär ett halvt skalat äpple i små tärningar, pressa lite citron över och blanda samt låt stå en stund. I bästa fall har du redan hemslagen majonnäs. Annars tar det bara fem minuter att slå en ny. Blanda äpple och räkor sedan är det dags att bygga din räkmacka med citrusmarinerat äpple.
Bygg din macka
Lägg hönökakan på en tallrik och bred på en matsked eller så av majonnäsen och lägg på ett fräscht salladsblad. Skär det hårdkokta ägget med en äggskärare och bred ut det som en solfjäder i kanten av brödet. Nu är det bara att lägga på räk-äpple blandningen och ropa att maten är klar.
Severing
Garnera med en citronklyfta och ett litet snapsglas med extra majonnäs.
Dricka till
Som vanligt helt valfritt, men den här gången valde jag en krispig Calvet Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie.

Räkmacka med citrusmarinerat äpple
Ingredienser
- 1 rund liten Hönökaka
- 1 blad isbergssallad
- 4 msk majonnäs
- 1 hårdkokt ägg
- 150 gram skalade räkor
- 0,5 skalat äpple
- 1 citronklyfta till garnering
Instruktioner
- Skär ett halvt, skalat äpple i små tärningar och pressa över lite citronjuice. Blanda och låt marinera en liten stund.
- Bred en matsked eller två majonnäs på brödet.
- Lägg på salladsbladet.
- Skala ägget och skiva det i en äggskärare. Bred ut det i en "solfjäder" i kandet an brödet.
- Blanda räkor och äpple.
- Lägg på räk-äpple blandningen.
- Garnera med en citronklyfta och ett litet snapsglas med extra majonnäs.