Jag åt bakad potatis med räkröra och fick lite röra över. Jag gillar inte att slänga mat så jag kokade och finhackade ett par ägg och blandade i. för att få tillräckligt finhackat ägg använde jag mig av ”gubbröremetoden”. Det vill säga skala det hårdkokta ägget skär det i en äggskärare. Vänd det skurna ägget på tvären och skär det en gång till. Nu kommer den lite tricksiga delen av ”gubbröremetoden”. Vänd försiktigt det nu på två håll skurna ägget och skär det med varsam hand på det tredje hållet medan du håller skärare och äggen över bunken du skall blanda härligheten i. Rör ihop räkröran med ägghacket och lägg upp det på stekt bröd så är saken klar. Toast med ägg & räkröra -förrätt eller drinktilltugg.
Toast med ägg & räkröra
Portioner 6
Ingredienser
- 12 trekantskurna skivor vitt formbröd
- smör till stekning
- 1 burk räkor i lake (200-250 gram skalade räkor)
- 1 dl frysta gröna ärter
- 1 finhackad rödlök
- 4 finhackade hårdkokta ägg
- 2,5 dl creme fraiche
- 1,5 dl majonnäs
- svartpeppar
- cayennepeppar
- salt
- gräslök att garnera med
Instruktioner
- Stek brödskivorna i smör och låt dem svalna innan du lägger på ägg/räk-röran.
- Koka upp lite vatten i en kastrull. Dra av den och lägg i ärterna. Spola med kallt vatten efter någon minut så att de behåller sin konsistens.
- Blanda creme fraiche och majonnäs samt blanda i räkor, ärter, ägg och rödlök.
- Smaka av med svartpeppar, cayennepeppar och salt.
- Lägg ägg/räk-röran på brödskivorna och klipp lite gräslök över.
Anteckning
Toast med ägg & räkröra passar perfekt som förrätt eller drinktilltugg. Varför inte till ett glas bubbel…