Bakad potatis med räkröra -favorit i repris

Bakad potatis med räkröra -favorit i repris
Bakad potatis med räkröra -favorit i repris

Om du är sugen på något lättlagat och smarrigt kanske en bakad potatis med räkröra kan vara något för dig. Det är bara att sätta på ugnen och skicka in potatisarna. Eftersom de tar ungefär en timma i ugnen och räkröran med ärter inte tar mera än en kvart att fixa så har du trekvart på dig att koppla av med en drink eller en god öl i favoritfåtöljen.

Bakad potatis med räkröra -favorit i repris
Skriv ut receptet

Bakad potatis med räkröra

Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Sökord: Ärter, Potatis, Räkor
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 1 burk räkor i lake (200-250 gram skalade räkor)
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 1 finhackad rödlök
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1,5 dl majonnäs
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • salt

Gör så här

Bakad potatis

  • Sätt ugnen på 200-225 grader.
  • Sätt in potatisarna i 45-60 min. Känn efter med en sticka om att de är klara.

Räkröra med gröna ärter

  • Koka upp lite vatten i en kastrull. Dra av den och lägg i ärterna. Spola med kallt vatten efter någon minut så att de behåller sin konsistens.
  • Blanda creme fraiche och majonnäs samt blanda i räkor, ärter och rödlök.
  • Smaka av med svartpeppar, cayennepeppar och salt.
  • Servera potatisarna med räkröran vid sidan om. Toppa gärna med lite löjrom eller gräslök -eller något annat snyggt.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

1 Trackback / Pingback

  1. Toast med ägg & räkröra -förrätt eller drinktilltugg -

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*