Toast med ägg & räkröra -förrätt eller drinktilltugg

Toast med ägg & räkröra -förrätt eller drinktilltugg
Toast med ägg & räkröra -förrätt eller drinktilltugg

Jag åt bakad potatis med räkröra och fick lite röra över. Jag gillar inte att slänga mat så jag kokade och finhackade ett par ägg och blandade i. för att få tillräckligt finhackat ägg använde jag mig av ”gubbröremetoden”. Det vill säga skala det hårdkokta ägget skär det i en äggskärare. Vänd det skurna ägget på tvären och skär det en gång till. Nu kommer den lite tricksiga delen av ”gubbröremetoden”. Vänd försiktigt det nu på två håll skurna ägget och skär det med varsam hand på det tredje hållet medan du håller skärare och äggen över bunken du skall blanda härligheten i. Rör ihop räkröran med ägghacket och lägg upp det på stekt bröd så är saken klar. Toast med ägg & räkröra -förrätt eller drinktilltugg.

Toast med ägg & räkröra -förrätt eller drinktilltugg
Skriv ut receptet

Toast med ägg & räkröra

Måltid: Drinktilltugg, Förrätt
Kök: Svenskt
Sökord: Ägg, Ärter, Potatis, Räkor
Portioner: 6
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 12 trekantskurna skivor vitt formbröd
  • smör till stekning
  • 1 burk räkor i lake (200-250 gram skalade räkor)
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 1 finhackad rödlök
  • 4 finhackade hårdkokta ägg
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1,5 dl majonnäs
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • salt
  • gräslök att garnera med

Gör så här

  • Stek brödskivorna i smör och låt dem svalna innan du lägger på ägg/räk-röran.
  • Koka upp lite vatten i en kastrull. Dra av den och lägg i ärterna. Spola med kallt vatten efter någon minut så att de behåller sin konsistens.
  • Blanda creme fraiche och majonnäs samt blanda i räkor, ärter, ägg och rödlök.
  • Smaka av med svartpeppar, cayennepeppar och salt.
  • Lägg ägg/räk-röran på brödskivorna och klipp lite gräslök över.

Övrigt

Toast med ägg & räkröra passar perfekt som förrätt eller drinktilltugg. Varför inte till ett glas bubbel…
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*