Torbjörns gubbröra på pannrostad kavring -Enkelt och gott

Torbjörns Gubbröra på pannrostad kavring -enkelt och gott

Det passar alltid med gubbröra på kavring. Det är lika gott som förrätt, vickning, ensamrätt eller bara nersköljd med en öl på stående fot vid köksbänken. Det bästa med gubbröra är att man nästan alltid har ingredienserna hemma. En burk hummeransjovis, några ägg, ett par potatisar, crème fraîche, lite majonnäs samt dill och gräslök. Har du bara det kan du lätt svänga ihop en favorit. Torbjörns Gubbröra på pannrostad kavring.

Pannrostad kavring

Gubbröran i sig är ju mjuk och len så att rosta eller steka kavringen gör att det blir en fräsch krispighet i botten. Jag brukar rosta kavringen i stekpannan med bara några droppar olivolja och flingsalt.

Torbjörns Gubbröra på pannrostad kavring

Ingredienser 4 pers

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen och låt dem svalna.
  2. Koka potatisarna och låt det svalna.
  3. Hacka äggen (jag använder en äggskärare och skär dem på tre håll).
  4. Tärna potatisen fint.
  5. Skär ansjovisfiléerna i små bitar.
  6. Blanda Ägg, potatis, ansjovis, dill, gräslök, majonnäs och crème fraîche i en bunke.
  7. Rosta kavringen.
  8. Lägg upp den en skiva rostad kavring på varje tallrik. (Bred smör på dem om du vill).
  9. Lägg på blandsallad och en rejäl klick med gubbröra.
  10. Toppa ev, med ett par klyftor körsbärstomat.

 

 

 

 

Exit mobile version