Torbjörns gubbröra på pannrostad kavring -Enkelt och gott

Torbjörns Gubbröra på pannrostad kavring -Enkelt och gott
Torbjörns Gubbröra på pannrostad kavring -Enkelt och gott

Det passar alltid med gubbröra på kavring. Det är lika gott som förrätt, vickning, ensamrätt eller bara nersköljd med en öl på stående fot vid köksbänken. Det bästa med gubbröra är att man nästan alltid har ingredienserna hemma. En burk hummeransjovis, några ägg, ett par potatisar, crème fraîche, lite majonnäs samt dill och gräslök. Har du bara det kan du lätt svänga ihop en favorit. Torbjörns Gubbröra på pannrostad kavring.

Pannrostad kavring

Gubbröran i sig är ju mjuk och len så att rosta eller steka kavringen gör att det blir en fräsch krispighet i botten. Jag brukar rosta kavringen i stekpannan med bara några droppar olivolja och flingsalt.

Torbjörns Gubbröra på pannrostad kavring

Ingredienser 4 pers

  • 1 burk Grebbestad anjovisfiléer (125g)
  • 4 ägg
  • 2 medelstora potatisar av fast sort
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl hackad dill (går bra med fryst)
  • 0,5 dl hackad gräslök (går bra med fryst)
  • 4 skivor kavring
  • olivolja och flingsalt till pannrostningen.
  • Salt och nymalen svartpeppar till avsmakning
  • Krispig blandsallad
  • Ev några körsbärstomater till garnering.

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen och låt dem svalna.
  2. Koka potatisarna och låt det svalna.
  3. Hacka äggen (jag använder en äggskärare och skär dem på tre håll).
  4. Tärna potatisen fint.
  5. Skär ansjovisfiléerna i små bitar.
  6. Blanda Ägg, potatis, ansjovis, dill, gräslök, majonnäs och crème fraîche i en bunke.
  7. Rosta kavringen.
  8. Lägg upp den en skiva rostad kavring på varje tallrik. (Bred smör på dem om du vill).
  9. Lägg på blandsallad och en rejäl klick med gubbröra.
  10. Toppa ev, med ett par klyftor körsbärstomat.
  • Servera tillsammans med din favoritöl.

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

annons

5 kommentarer

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*