En riktigt god majonnäs är grunden till mycket gott. En varning är dock på sin plats. Om du provar att göra den här majonnäsen så duger ingenting annat efter det. Du kommer att inse hur god den är och hur lätt den är att göra. Använd Torbjörns majo till räkmackan, till hamburgaren, till biff Rydberg, till smörrebröden, som grund till remouladsåsen. Ja du fattar…
Majonnäs är användbart
En bra majonnäs är gott, användbart och busenkelt att göra. Om det mot förmodan blir något över så kan du spara den några dagar i kylen. Blanda i creme fraiche och lite hackad gurka, så har du fixat en god remouladsås till den stekta fisken eller till rostbiffen.
Torbjörns Majonnäs
Portioner 0
Ingredienser
- 2 äggulor
- 3 tsk fransk senap
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 3 dl solrosolja
- salt och nymalen vitpeppar
Instruktioner
- Skilj av äggulorna och lägg dem i en bunke.
- Vispa ihop äggulorna med fransk senap, vitvinsvinäger, salt och några drag från vitpepparkvarnen.
- Vispa i oljan lite i taget.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
Anteckning
Ställ den i kylen tills du skall ha den.
Mera majonnäs